Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

Mozilla sprístupnila Firefox 4.0 beta 3

Firefox - logo Mozilla Corp. dnes sprístupnila tretiu testovaciu beta verziu nadchádzajúcej generácie prehliadača Firefox označenú ako Firefox 4.0 Beta 3. Oproti predchádzajúcej testovacej verzii prináša takmer 500 zmien, úprav a opráv. Medzi najvýraznejšie novinky patrí multidotyková podpora v systéme Windows 7 a úprava spracovávania hodnôt v JavaScripte, čo prináša zvýšenie rýchlosti spracovávania dátovo náročných operácií.

Ďalšie informácie o novinkách sú dostupné v poznámkach k vydaniu. Okrem toho je dostupná aj stránka s ukážkami noviniek a pre vývojárov je k dispozícií tabuľka s prehľadom nových podporovaných technológií.

Ďalšie výraznejšie novinky by mala priniesť nadchádzajúca verzia beta 4, ktorej sprístupnenie je predbežne plánované o dva týždne.

Firefox 4.0 beta má priamo na hlavnom paneli tlačidlo Váš názor, pomocou ktorého sú zisťované reakcie používateľov na nové funkcie. Aj vy teda máte možnosť ovplyvniť ďalší vývoj nadchádzajúcej generácie prehliadača vyplnením jednoduchého formulára. Budeme radi, ak tak urobíte. Ďakujeme.

Kde nájdem túto verziu?

Upozornenie: Ide o testovaciu verziu, ktorá má slúžiť na otestovanie nových funkcií a získanie spätnej väzby. Používateľom dôrazne odporúčame vytvoriť si nový profil. Väčšina rozšírení nie je kvôli zásadným zmenám v programe s touto verziou momentálne kompatibilná.

Pre používateľov predchádzajúcej verzie beta je dostupná nová verzia cez zabudovaný aktualizačný mechanizmus programu (ponuka Pomocník -> Kontrola aktualizácií), kompletné inštalačné v slovenčine si môžete prevziať po kliknutí na nasledujúce odkazy:

Verzia 4.0 beta 3:

Ostatné jazykové mutácie nájdete na špecializovanej stránke na Mozilla.com.
iu

7 komentárov k príspevku “Mozilla sprístupnila Firefox 4.0 beta 3”

  1. Andrej napísal:

    No v beta 4 preview je pridané sync, app tabs sa uložia a tab candy pribudne. no to tlačítko na XP zatiaľ ešte nefunguje najpeknejšie lebo chýbajú ikoni zavretia a tak nie je to pekné.

  2. Viktor napísal:

    okopirovane google chrome nic viac

  3. Edds napísal:

    Noa? To iste sa da povedat o Opere…

  4. rene4543 napísal:

    Viktor: pozri si Operu a zistis s coho kopirovaly .

  5. Vlado Valaštiak napísal:

    rene4543: pozri si, kedy Mozilla prvýkrát predstavila vzhľad nového Firefoxu

  6. stevo93 napísal:

    vi ste take trupky,a potom by co tvorily ak by nekopirovaly ostatnych,v tomto svete to je uplna normalytka,to mas ako dve druhy topanok z koze,len na jednich je nike a na druhich adidas,ide iba o znacku,ale to podstatne v tom zostava,cize sa ani neda zistit kto to vimislel prvi (=

  7. PRAVOPIS = DYKTATI !!! napísal:

    1. Andrej napísal:
    15.8.2010 o 10:34

    ikoni = ikony

    4. rene4543 napísal:
    27.8.2010 o 22:17

    kopirovaly = kopírovali

    6. stevo93 napísal:
    23.10.2010 o 08:33

    vi ste = vy ste, tvorily = tvorili, nekopirovaly = nekopírovali, normalytka, dve druhy topanok = dva druhy topánok, na jednich = na jedných, na druhich = na druných, vimislel prvi = vymyslel prvý

    Oprava sa dá vykonávať tak, že keď píšete do tohto okna pre komentár, tak vám chybné (chibné) slovo podčiarkne, aby Vás to upozornilo na opravu. Ak zmeníte v slove povedzme “i” na “y” a nepodčiarkne ho, tak s najväčšou pravdepodobnosťou tam už nie je až tak závažná chyba (cichichiba)

Komentáre sú uzavreté.