Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

Mozilla sprístupnila Firefox 4.0 beta 2

Firefox - logo Mozilla Corp. dnes sprístupnila druhú testovaciu beta verziu nadchádzajúcej generácie prehliadača Firefox označenú ako Firefox 4.0 Beta 2. Oproti predchádzajúce testovacej verzii prináša predvolené umiestnenie panela s kartami nad ostatné panely v operačných systémoch Windows a Mac OS (Linux príde na rad neskôr), pričom toto umiestnenie je možné zmeniť. Ďalšou novinkou v možnosť pripnúť si ľubovoľnú kartu k panelu kariet, takže sa zobrazuje len ikonka načítanej stránky, webových vývojárov určite zaujme podpora CSS Transitions. Vylepšenia sa dočkal aj engine JavaScriptu, vďaka tzv. retained layers Firefox výrazne zvyšuje odozvu a rýchlosť napr. pri posúvaní stránok.

Ďalšie informácie o novinkách sú dostupné v poznámkach k vydaniu. Okrem toho je dostupná aj stránka s ukážkami noviniek a pre vývojárov je k dispozícií tabuľka s prehľadom nových podporovaných technológií.

Firefox 4.0 beta má priamo na hlavnom paneli tlačidlo Váš názor, pomocou ktorého sú zisťované reakcie používateľov na nové funkcie. Aj vy teda máte možnosť ovplyvniť ďalší vývoj nadchádzajúcej generácie prehliadača vyplnením jednoduchého formulára. Budeme radi, ak tak urobíte. Ďakujeme.

Kde nájdem túto verziu?

Upozornenie: Ide o testovaciu verziu, ktorá má slúžiť na otestovanie nových funkcií a získanie spätnej väzby. Používateľom dôrazne odporúčame vytvoriť si nový profil. Väčšina rozšírení nie je kvôli zásadným zmenám v programe s touto verziou momentálne kompatibilná.

Pre používateľov predchádzajúcej anglickej verzie beta je dostupná nová verzia cez zabudovaný aktualizačný mechanizmus programu (ponuka Pomocník -> Kontrola aktualizácií), kompletné inštalačné v slovenčine si môžete prevziať po kliknutí na nasledujúce odkazy:

Verzia 4.0 beta 2:

Ostatné jazykové mutácie nájdete na špecializovanej stránke na Mozilla.com.

3 komentáre k príspevku “Mozilla sprístupnila Firefox 4.0 beta 2”

  1. Edd napísal:

    neskodilo by aj trosku aktualizovat sekciu http://www.mozilla.sk/download/ cast Ocakavame 🙂 Uz je tam dost neaktualne info. Najnovsie napriklad tu: https://wiki.mozilla.org/Releases

  2. APOFISKO napísal:

    Nedá sa dať na iní server ? Strašne pomaly to sťahuje .

  3. Matus napísal:

    A kedy bude Firefox 4 full verzia? Betu nerat stahujem, musim potom znova instalovat full verzie 🙁

Komentáre sú uzavreté.