Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

Mozilla Firefox 2.0 RC2

FirefoxMozilla Corporation sprístupnila pravdepodobne poslednú testovaciu verziu Firefoxu verzie 2.0. Dostupné sú inštalátory pre Windows, Linux aj Mac OS. Pre používateľov verzie RC1 je dostupná aj rozdielová aktualizácia. V prípade, že nebude nájdená závažná chyba, bude Firefox 2.0 vydaný koncom októbra.

27 komentárov k príspevku “Mozilla Firefox 2.0 RC2”

  1. aj0 napísal:

    Este to skusim vydrzat a pockat na finalnu verziu. Uz sa tesim. Len dufam, ze autori rozsireni prerobia svoje produkty aj pre verziu 2. To je zatial dovod, preco stale pouzivam sucasnu stabilnu verziu.

  2. masterdead napísal:

    No ja pouzivam dlho 2.0 a som s nou spokojny 😉 aj napriek mojim vysokym narokom na pouzivanie zatial stiha

  3. Rwan napísal:

    No ja 2.0 tiež používam asi ako vyšla a som fakt spokojný 🙂 Zatiaľ ani raz nepadla a som doposiaľ ani nejakú chybu nezbadal.. Takže Firefox 2.0 gogo 😀

  4. M@trixX napísal:

    Pre aj0:
    Ja pouzivam Nightly Tester Tools na prepisanie kompatibility, a vsetky 1.5.xx-kove rozsirenia mi v pohode idu.

  5. Suit napísal:

    Super vec…diky 🙂

  6. trolo napísal:

    super, uz sa tesim na finalnu verziu 🙂 a kedy bude nova verzia thunderbirdu?

  7. SlovakSoft napísal:

    Podľa Thunderbird 2 Roadmap koncom novembra alebo v decembri 2006.

  8. Gianny111 napísal:

    napr. All-in-one Sidebar bude robit v FF 2.0 problemy kedze Temy a rozsirenia boli zlucene do Doplnkov. 🙂

  9. aj0 napísal:

    Pre M@trixX:

    diky, vyskusam.
    Uz sa nedviem dockat. Kedysi som sa tiez nevedel dockat verzie 1.0 a skusal som vsetky alfy, bety, RC a ziaden problem som nemal. Idem do toho.. 🙂

  10. aj0 napísal:

    Pre M@trixX:

    ten Nightly Tester Tools funguje fakt perfektne, super, vdaka.

    P.S. Inac je mi zahadou, preco nieco tak samozrejme ako SessionSaver stale nieje ani v novom Firefoxe (alebo sa mylim?). Opera take nieco mala uz pred rokmi.

  11. SlovakSoft napísal:

    Je tam funkcia Session Recovery, čo je čiastočne to, čo vie Session Saver. Obnovuje reláciu – ale len v prípade neočakávaného ukončenia (teda nie každého zatvorenia ako to robí Session Saver).
    Debata o tom, prečo niečo je alebo nie je v Opere a vo Firefoxe by bola dlhá a neplodná. Príkladov by bolo aj naopak, napr. Opera nemá ani po 10 rokoch kontrolu pravopisu zabudovanú a Firefox ju už našťastie má. Nie je cieľom Firefoxu mať všetko to, čo majú iné prehľadávače, ale uspokojiť potreby používateľov. Asi ich dosť túto funkciu nepožadovalo.

  12. aj0 napísal:

    Ja neutocim na Firefox, bozechran, ved ho pouzivam dlhsie, ako zacala jeho svetova propaganda. Len mi tam chyba spomenuta funkcia, ktora sa mi zda dost dolezita (vdaka za Session Saver + NTT). Poznam viacero ludi, ktori prave kvoli nej pouzivali Operu, kym som im nenainstaloval SessionSaver. Kontrola pravopisu je samozrejme dobra vec, ale povedzme si na rovinu, je tiez tak casto vyuzivana, nenahraditelna a tak potrebna?

  13. SlovakSoft napísal:

    Ja zas nevravím, že útočíte… Je to proste tak – pre Mozillu fungujú nejaké Function request a je na vývojároch, čo pridajú a čo nie. Vysvetlenie je možno prosté – chýba to len tým ľuďom, čo prejdú z Opery. Mnohonásobne viac ľudí však prechádza z IE a tam tú funkciu nemali, teda ju nevyžadujú.

  14. aj0 napísal:

    Urcite to chyba vsetkym, ktori to raz skusili. Co clovek nepozna, nemoze mu chybat. Ja som vsak nikdy Operu nepouzival, len som si ju raz pred par rokmi zo zvedavosti skusil a vyuzival ju na jedinu vec. Ked som mal na webe rozcitanych x-clankov, hlavne serialov, ktore sa nedaju precitat na posedenie, otvoril som ich v nej, aby mi tam zostali aj po restarte niekolko dni, kym ich nedocitam (neviem si predstavit, ako sa to da riesit efektnejsie). Hlavné surfovanie som vsak prevadzal v Mozille (FF vtedy este nejestvoval), ktora vzhladom a funkciami sta z oka vypadla amigackemu IBrowse, ktory som predtym pouzival (btw, rovnaky system zaloziek, “sessionsaver” a prehliadanie v paneloch mali uz prehliadace na Amige viac ako pred desiatimi rokmi).

  15. Vlado Valaštiak napísal:

    Neviem o čom točíš, tá funkcia vo Firefoxe 2.0 zabudovaná je. Stačí si v nastaveniach na paneli Hlavné namiesto zobrazovania domovskej stránky nastaviť zobrazovanie naposledy otvorených kariet a okien.

  16. SlovakSoft napísal:

    Pozrime že, kedy sa to zmenilo zo Session Recovery na Session Saver? Asi je načase to rozšírenie odinštalovať. Tak už sa ani v tých nastaveniach tak nevyznám ako kedysi. Len aby to neskončilo ako s nastavením v Opere, kde je na prvý pohľad ťažké vyznať sa. Na druhý už je to lepšie.

  17. Vlado Valaštiak napísal:

    Nezmenilo, štandardne je zapnutá len Session Recovery a tým popísaným postupom sa zapína aj Session Saver.

  18. SlovakSoft napísal:

    Zdá sa, že som vtedy zaregistroval len prvú časť informácie – že v predvolenom nastavení bude len obnovenie po páde programu. A nečítal som ďalej, že tam bude možnosť nastaviť to aj pri každom ukončení a znovu otvorení. Nuž, bolo to začiatkom júla a bolo veľmi teplo.

  19. aj0 napísal:

    to Vlado Valaštiak:

    Stacilo podat tuto informaciu bez ironickej poznamky. Ak nevies o com tocim, z vyssieuvedenych prispevkov dospejes k tomu, ze som si nebol vedomy implementacie tejto funkcie do verzie 2.0, mam ju len par dni a zatial som si nenasiel cas na jej presnorenie, ani som o nej zatial nikde necital. Ale vdaka za info.

  20. Vlado Valaštiak napísal:

    Sorry za tú poznámku, ale bola to reakcia na tvoje konštatovanie, že FX takú samozrejmosť neobsahuje. Ak si o tom nevedel, mal si sa opýtať nie hneď konštatovať. Uzavrieme to s tým, že FX takú funkciu obsahuje a tie vyjadrenia berieme ako malé nedorozumenie, OK?

  21. aj0 napísal:

    Jasne, pohoda, ved sa nic nestalo.
    Inak jednotkova verzia mala tiez implicitne vypnute hladanie textu pocas pisania, ktore vyuzivam pravidelne. Mnoho znamych o tom nevedelo, kym som im o tom nepovedal.
    Som zvedavy, cim ma dvojkova verzia este prijemne prekvapi (niektore neprehliadnutelne vychytavky uz vyuzivam).

  22. Karin napísal:

    Stiahla som si 2ku a od inštalácie mam na monitore na spodku asi 3cm pás a napisane menu id=”mpc-openWith. Je to po každom spustení Firefoxu. Je nejaký problem u mňa ? V nastaveniach alebo v niečom ? Dakujem za odpoved.

  23. SlovakSoft napísal:

    Karin:
    Opýtajte sa prosím nabudúce vo fóre.
    V skratke – spôsobuje to pravdepodobne niektoré rozšírenie. Tipujem podľa toho reťazca MediaPlayerConnectivity.
    Viac na:
    http://www.mozilla.sk/firefox/firefox-50-odpovedi-na-otazku-ako/3/#o17

  24. M@trixX napísal:

    Myslim, ze na FireFoxe je dobre prave to, ze ak nieco neobsahuje priamo program, da sa to doinstalovat ako rozsirenie. Osobne tych rozsireni pouzivam 15, a FireFox mam na vsetko – na blokovanie reklamy, stahovanie videi z archivov TV, zistovanie Google PR, ovladanie Winampu, Validaciu HTML, ako FTP klient a co ja este viem na co vsetko. Ak sa nemylim, takato moznost neexistuje ani v Opere ani v Internet Exploderi. A to je na tom najlepsie.

  25. mirpec napísal:

    Na starsich verziach Firefoxu som si dost oblubil uzitocnu funkciu vyhladavania textu na stranke hned ako ho zacnem pisat. Vo verzii 2 pri textovom policku na dolnej liste chybaju tlacidla previous/next, cim sa tato funkcia stava nepouzitelnou. Mate nejake rady, ako to spravit? V ziadnych nastaveniach som to nenasiel.

  26. SlovakSoft napísal:

    mirpec:
    V predvolenom nastavení Firefoxu, keď otvorím dole panel Hľadať (napríklad skratkou Ctrl+F), tak to vyhľadáva tak ako má a aj tie tlačidlá tam sú. Nepoužívate nejakú inú tému?
    Nástroje > Doplnky > Témy

  27. SlovakSoft napísal:

    Už viem… Rýchlo hľadať.
    Do súboru userChrome.css v profile pridať riadok:
    #FindToolbar > * {display: -moz-box; }

Komentáre sú uzavreté.