Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

Mozilla sprístupnila Firefox 3.1 beta 3

Firefox 3.1 beta 3 Mozilla dnes sprístupnila tretiu verejnú beta verziu nadchádzajúcej generácie prehliadača Firefox. Ide o testovaciu verziu, od ktorej Mozilla očakáva otestovanie nových funkcií širšou verejnosťou, aby tak mohli byť zachytené a opravené najčastejšie sa vyskytujúce chyby. Pred spustením testovacej verzie odporúčame vytvoriť nový profil.

Aké sú novinky v tejto verzii?

Nový Firefox prinesie funkcie a zmeny, ktoré nestihli byť zakomponované do Firefoxu 3.0. Okrem toho opravuje chyby, ktoré boli nájdené v aktuálnej verzii. Medzi hlavné novinky testovacej verzie beta 3 patrí:

  • vylepšenie nového režimu Súkromné prehliadanie, počas ktorého si prehliadač neukladá históriu navštívených stránok a vyhľadávania, záznamy o prevzatých súboroch, údaje zadané do formulárov, cookies a dočasné internetové súbory. Aktivovať ho je možné pomocou ponuky Nástroje.
  • vylepšená podpora pre Web Worker Threads urýchľujúca spracovávanie skriptov
  • zlepšená stabilita a výkon pri spracovávaní Javascriptu (engine TraceMonkey)
  • úpravy jadra Gecko za účelom zrýchlenia vykresľovania webového obsahu

Zoznam zmien oproti predchádzajúcej verzii nájdete v poznámkach k vydaniu verzie beta 3.

Pred sprístupnením ostrej verzie nového Firefoxu sa ešte dočkáme jednej testovacej beta verzie, ktorá už ponesie číselné označenie Firefox 3.5 beta 4. Dôvodom prečíslovania z 3.1 na 3.5 je väčší počet noviniek, ktoré boli do tejto verzie oproti pôvodnému plánu zakomponované. Verzia beta 4 by mala byť dostupná v priebehu apríla.

Kde nájdem túto verziu?

Kompletné inštalačné programy sú dostupné v 64 jazykových mutáciách vrátane slovenskej. Prevziať si ju môžete na špecializovanej stránke na Mozilla.com alebo po kliknutí na nasledujúce odkazy:

Verzia 3.1 beta 3:

4 komentáre k príspevku “Mozilla sprístupnila Firefox 3.1 beta 3”

  1. palo napísal:

    Ak mate len jedny nervy, neistalujte si ff 3.1b3. Je to katastrofa. Po chvili vam z neznameho dovodu spadne a po chvili sa restartuje. Spravi to cca po kazdej piatej stranke :-s

    Odporucam verziu 3,1b1, ta ide vynikajuco.

  2. Vlado Valaštiak napísal:

    Problém je u Vás, Mozilla nemá žiadne podobné správanie hlásené. Najpravdepodobnejším je problém s inštaláciou zásuvného modulu na prehrávanie Flashu. Odporučil by som skúsiť ho preinštalovať, resp. nainštalovať najnovšiu verziu.

    Nabudúce, prosím, nepíšte so zapnutým Caps Lock. Ďakujem.

  3. LordMMX napísal:

    mňa by tak zaujímalo prečo sa spomína naraz aj Firefox 3.1 a aj Firefox 3.5… alebo je to snáď to isté?

  4. Vlado Valaštiak napísal:

    Doteraz sa uvažovalo, že nový Firefox ponesie označenie 3.1 a preto aj všetky doterajšie testovacie verzie nesú toto označenie. Nakoniec ale bude číslo verzie nového Firefoxu 3.5, už najbližšia beta nebude 3.1 beta 4, ale 3.5 beta 4. Čiže áno, je to to isté.

Komentáre sú uzavreté.