Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

Rozbalili sme KEON – nový telefón s OS Firefox

KEON

Je to už dávnejšie čo sa spomínala informácia, že prvá verzia OS Firefox je pripravená do distribúcie. Boli avizované viaceré krajiny, kde Mozilla našla partnerov a kde sa bude tento operačný systém dodávať v predávaných zariadeniach. Bohužiaľ Slovensko na tomto zozname na začiatok chýba, ale to sa môže kedykoľvek zmeniť. Vzhľadom k tomu, že Mozilla.sk pripravuje preklad pre tento nový systém, dorazil k nám oficiálny testovací telefón s OS Firefox s názvom KEON. Toto zariadenie je možné objednať z internetového obchodu, ktorý bol spomínaný v článku na partnerských stránkach Mozilla.cz “Jak si objednat telefony s Firefox OS z ČR“. Pre záujemcov a zvedavcov je tu pár amatérskych fotografií 🙂 ale telefón je naozaj veľmi pekný.

V krátkosti spomeniem, že telefón má netradičný kartónový obal v tvare kocky matrioškového charakteru o rozmeroch 12,5×12,5×12,5cm. Vôbec nepôsobí lacno akoby mohli niektorí namietať a skôr to beriem z pohľadu, že šetrenie prebehlo na správnom mieste. Po otvorení sa nám naskytne pohľad na skosenú kocku v ktorej je osadený priamo už spomínaný telefón. Pod telefónom sa nachádza štandardné príslušenstvo (slúchadlá, USB kábel, nabíjačka a batéria). Na vnútornej strane vrchnáku je umiestnená príručka pre rýchly štart, záručný list a samolepka “Firefox OS developer preview”.

Samotný telefón ako taký nevyniká žiadnymi špecifickými ovládacími prvkami. Telo telefónu je príjemne tenké, dobre sa drží v ruke. Na prvý pohľad upúta svojou charakteristickou farbou. Telefón má 3,5″ multi-dotykový displej, pod ním sa nachádza jedno tlačidlo domovskej stránky. Na ľavom boku sa nachádzajú tri tlačidlá – 2x tlačidlo na ovládanie hlasitosti a tlačidlo na vypnutie, zmenu režimu a zamknutie.
Na pravej strane sa nachádza napájací a dátový konektor v podobe mikroUSB. Na vrchnej strane telefónu sa nachádza 4pinový 3,5mm JACK konektor na pripojenie slúchadiel a handsfree. Na spodnej strane telefónu nie je nič :-). Na zadnej strane sa na nás usmieva 3Mpix kamera a nápis s názvom “Firefox OS developer preview”. Pod zadným krytom sa nachádza slot na klasickú SIM kartu, slot na MicroSD kartu a miesto na 1580mAh batériu.

Tak už nasledujú len prvé fotografie, článok o samotnom systéme snáď nabudúce 🙂
Ak chcete o tomto telefóne diskutovať, môžete tak urobiť na našom fóre v tejto téme.

1 komentár k príspevku “Rozbalili sme KEON – nový telefón s OS Firefox”

  1. Pa3ck napísal:

    Vyzerá celkom dobre, zadná strana sami veľmi páči. Púta ja nápis GeeksPhone 😀 uvidíme ako sa uchytí na trhu 🙂

Komentáre sú uzavreté.