Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

Mozilla sprístupnila Firefox 4 beta 12

Mozilla Corp. sprístupnila dvanástu a zároveň poslednú Firefox - logotestovaciu beta verziu nadchádzajúcej generácie prehliadača Firefox označenú ako Firefox 4.0 Beta 12. Oproti predchádzajúcej testovacej verzii prináša takmer 700 zmien, úprav a opráv. Medzi najvýraznejšie novinky patrí zlepšenie podpory zásuvných modulov, konkrétne Flashu, ktorému to prinieslo zvýšenie výkonu. Zlepšená bola aj kompatibilita zásuvných modulov s hardvérovým urýchľovaním a rôzne ďalšie vylepšenia v oblasti stability, výkonu a kompatibility.

V tejto beta verzii prišla na rad aj posledná väčšia zmena v používateľskom rozhraní. Pri prechádzaní myšou cez odkaz sa zobrazuje adresa odkazu v paneli v spodnej ľavej časti okna prehliadača. V doterajších beta verziách sa odkazy zobrazovali v pravej časti navigačného panela.

Ďalšie informácie o novinkách vo verzii beta 12 sú dostupné v poznámkach k vydaniu. Okrem toho je dostupná aj stránka s ukážkami noviniek a pre vývojárov je k dispozícií tabuľka s prehľadom nových podporovaných technológií.

Ďalšie novinky v oblasti grafického rozhrania, konkrétne upravený vzhľad kariet a vylepšené zobrazovanie položiek v ponuke tlačidla Firefox by mala priniesť nasledujúca verzia RC1, ktorej sprístupnenie je plánované už za niekoľko dní.

Kde nájdem túto verziu?

Upozornenie: Ide o testovaciu verziu, ktorá má slúžiť na otestovanie nových funkcií a získanie spätnej väzby. Používateľom dôrazne odporúčame vytvoriť si nový profil. Taktiež niektoré rozšírenia ešte nemusia byť s touto verziou plne kompatibilné.

Pre používateľov predchádzajúcej verzie beta je dostupná nová verzia cez zabudovaný aktualizačný mechanizmus programu (ponuka Pomocník -> Kontrola aktualizácií), kompletné inštalačné balíky v slovenčine si môžete prevziať po kliknutí na nasledujúce odkazy:

Verzia 4.0 beta 12:

Ostatné jazykové mutácie nájdete na špecializovanej stránke na Mozilla.com.

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/4.0b12/releasenotes/

Komentáre sú uzavreté.