Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

Firefox 4.0 Beta 1 nás prekvapil množstvom noviniek

Firefox - logoDnes je náš tím na akcii Mozilla Summit 2010, no ešte pred jeho začiatkom Mozilla uvoľnila Firefox 4.0 Beta 1. Táto verzia určite stojí za povšimnutie, pretože obsahuje naozaj veľa noviniek. Medzi tie najzaujímavejšie patria najmä prvé z mnohých zmien grafického rozhrania celého prehliadača pod operačným systémom Windows Vista a 7, kde došlo napríklad k nahradeniu celej hlavnej ponuky jednotným tlačidlom. Ďalšou výraznou zmenou je úplne nový správca doplnkov či podpora viacerých nových webových technológií ako WebGL a WebM. Firefox 4.0 má priamo na hlavnom paneli nové tlačidlo Feedback, pomocou ktorého sú zisťované reakcie používateľov na nové funkcie a tak má priamo aj používateľ možnosť ovplyvniť ďalší vývoj.

Bližšíe informácie sú dostupné v poznámkach k vydaniu. Okrem toho je dostupná aj stránka s ukážkami a pre vývojárov je k dispozícií tabuľka s prehľadom nových podporovaných technológií. Firefox 4.0 Beta 1 si môžete zadarmo prevziať, no treba počítať s tým, že prvá beta verzia je dostupná len v angličtine a nie je zaručená kompatibilita s doplnkami, ktoré používate. Preto používateľov dôrazne odporúčame vytvoriť si nový profil.

Následne Vám ponúkame video, ktoré pripravil Alex Faaborg (vývojár používateľského rozhrania) v ktorom sú predstavené hlavné zmeny v používateľskom rozhraní prvej beta verzie. Upozorňujeme, že zmeny ešte nie sú finálne a pravdepodobne dôjde aj k ďalším úpravám (aj na základe reakcií používateľov).

6 komentárov k príspevku “Firefox 4.0 Beta 1 nás prekvapil množstvom noviniek”

  1. xapoh napísal:

    Chcel by som sa spytat kedy asi je na plane zmena GUI aj pod Linuxom napriklad.
    Novy vzhlad sa mi velmi paci, pretoze v dnesjen dobe sirokouhlach monitorov je na vysku kazdy pixel dobry. Osobne ale preferujem riesenie Chromium/Chrome ktore dokazalo usetrit tych pixelov este o nieco viac. V kazdom pripade je aj toto velky krok dopredu.

  2. Branislav Rozbora napísal:

    No podla vyjadreni vyvojarov, este nie je definitivne urcene ako bude vyzerat linuxova verzia, treba si teda pockat na dalsie bety…

  3. Kusi napísal:

    Máte prosím Mirror link na ten Firefox 4? Z tej stránky buď ťahám tak 0,1kbps alebo sa to v polke zasekne a taham v bajtoch.

  4. mato napísal:

    Ako pridam do tej lišty kde je tlačidlo Firefox napravo tlačidla na zavretie okna a minimalizovanie. Ja tam nemam nič: http://img638.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img638/7222/63685323.jpg&via=mupload

  5. Peter Henkel napísal:

    xapoh: https://wiki.mozilla.org/firefox/4.0_Linux_Theme_Mockups

  6. Edd napísal:

    Mato tie tlacidla tam nepridas, je to bug ked je nahodeny motiv personas, jedine riesenie je dat povodny vzhlad.

Komentáre sú uzavreté.