Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

Mozilla Developer Preview (Gecko 1.9.3a4)

Mozilla sprístupnila štvrtú testovaciu verziu Firefoxu, ktorá obsahuje vykresľovacie jadro Gecko 1.9.3. Ide o jadro, na ktorom bude založená nadchádzajúca veľká aktualizácia Firefoxu. Hlavnou novinkou tejto verzie je experimentálna podpora pre spúšťanie zásuvných modulov v samostatných procesoch v systémoch Mac OS, významne bola vylepšená podpora tejto funkcie v systémoch Windows a Linux.

V oblasti odozvy aplikácie bolo o 97% zrýchlené vypínanie aplikácie, vďaka čomu výrazne klesol čas potrebný na reštartovanie aplikácie. V systémoch Windows bola povolená hardvérová akcelerácia pri prehrávaní otvorených formátov videa (potrebné vhodné ovládače OpenGL 2, neskôr bude pridaná aj podpora v systémoch Linux a Mac OS). Novinkou v používateľskom rozhraní je funkcia Prepnúť na kartu, vďaka ktorej je možné prepnúť sa na už otvorenú kartu priamo z panela s adresou. Ďalšou novinkou je možnosť úpravy veľkosti textových polí vo webových formulároch.

Ďalšie informácie o novinkách a odkazy na prevzatie je možné nájsť v poznámkach k vydaniu Mozilla Developer Preview. Verzia je dostupná len v angličtine a nie je určená na bežné používanie.

6 komentárov k príspevku “Mozilla Developer Preview (Gecko 1.9.3a4)”

  1. Martin napísal:

    Mňa by len zaujímalo, kedy bude Firefox konečne podporovať 64bitové systémy.

  2. Vlado Valaštiak napísal:

    Martin: pracuje sa na tom. Záleží to aj na tom, aká bude dostupnosť 64-bitových verzií najrozšírenejších zásuvných modulov.

  3. VARGAS napísal:

    ja len dufam že konečne odstrania to otravne upozornenie na vyhladavacie moduly,ktore my vyskakuje na facebook.com ked my niekto napiše na čet,stale to pyta zasuvny modul

  4. Hubo napísal:

    VARGAS, problém je medzi monitorom a stoličkou. Skús nainštalovať QuickTime, QuickTime Alternative, alebo QT Lite s podporou MP3. 😛

  5. Lukáš napísal:

    nejde mi facebook.com presnejsie aplikacie na facebooku.com a ani chat mi nejde a zasuvny modul mi chyba co to znamena ??

  6. matusqo napísal:

    Dufam ze Mozilla uz raz sa pusti konecne poriadne do spravy pamate a ze Firefox konecne zacne releasovat prostriedky pri zatvarani kariet a nebude mat 1,6gb v RAM po dvoch tyzdnoch behu pri 15 kartach. Teraz je to maximalne neziaduci stav hrozne co sa tyka prace s pamatou.

Komentáre sú uzavreté.