Fórum Mozilla.sk

Mozila sa zblaznila
(1) od Ansambl
ne, 23.04.2017 06:17

Neda sa otvorit web adresa v tele mailu
(3) od P_V
št, 20.04.2017 22:11

Počet príspevkov: 32318

Pridajte sa aj vy! »

Krátko z Twittera

Ďalšie správy »
Napísali o Mozille

bleepingcomputer.com: It Took Mozilla 22 Hours to Patch a Firefox Vulnerability Discovered at Pwn2Own
Mozilla engineers released Firefox 52.0.1 to patch a security flaw that came to light last Friday, in the Pwn2Own 2017 hacking contest. All in all, it took Mozilla engineers only 22 hours from the time the bug was used during the competition, on Friday, March 17, and to when Mozilla published Firefox 52.0.1.

Zive.sk: Prichádza Firefox 52, predznamenáva koniec starých časov
Organizácia Mozilla odštartovala proces aktualizácie svojho internetového prehliadača Firefox na aktuálnu verziu 52. Noviniek je tentoraz viac, pričom niektoré z nich takpovediac znamenajú „koniec starých časov“. Ide najmä o podporu starších platforiem a riešení.

Zive.sk: Mozilla zhltla Pocket, nové experimenty pre Firefox
Organizácia Mozilla na sklonku uplynulého mesiaca oznámila, že odkupuje tvorcu Pocket (Read It Later), ktorý tak celkom prejde pod jej krídla.

Ďalšie články »

Otvorený list a nový web Mozilly

Podľa dohody Európskej komisie a softvérovej spoločnosti Microsoft sa onedlho začne zobrazovať európskym používateľom predvoleného prehliadača v operačných systémoch Microsoft Windows okno s možnosťou výberu webového prehliadača, tzv. ballot screen (ukážka). Súčasťou ponuky bude niekoľko známych i menej známych prehliadačov, ktoré budú zobrazované v náhodnom poradí. Chýbať nebude ani Mozilla Firefox.

Pri tejto príležitosti spúšťa Mozilla svoj nový projekt – webovú stránku opentochoice.org. Cieľom projektu je vysvetliť používateľom, prečo je voľba prehliadača dôležitá. Prvým uverejneným príspevkom je otvorený list „Na voľbe webového prehliadača záleží„, ktorého autormi sú predsedkyňa správnej rady Mozilly Mitchell Baker a výkonný riaditeľ Mozilly John Lilly. Autori vyzývajú používateľov, aby boli pri voľbe svojho webového prehliadača dôslední a informovali sa možnostiach, ktoré dostupné prehliadače ponúkajú. „Či už sa rozhodnete ponechať si svoj predvolený prehliadač alebo nie, povzbudzujeme vás v snahe zistiť si viac o vašom prehliadači a o tom, aký vplyv má na váš pohľad na svet„, píše sa na konci listu.

Stránka opentochoice.org nie je špecificky určená na podporu prehliadača Firefox. Dostupná je aj v slovenskom jazyku.

opentochoice.org

Pridať komentár

XHTML: Môžete použiť nasledujúce tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>