Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

Thunderbird 3 ide do finále: sprístupnená verzia RC1

AKTUALIZOVANÉ – Thunderbird 3.0 RC 1 Mozilla Messaging dnes uvoľnila prvého kandidáta na vydanie nadchádzajúcej generácie e-mailového klienta Thunderbird 3.0, ktorý je označený ako Thunderbird 3.0 RC1. Nová generácia Thunderbirdu prináša množstvo nových funkcií a vylepšení aktuálnej verzie Thunderbirdu 2.

Aké sú novinky v Thunderbirde 3?

Vo finálnej verzii Thunderbirdu 3 sa objaví viacero nových a zaujímavých funkcií. Medzi tie najzaujímavejšie patria:

  • nové fulltextové vyhľadávanie, vrátane nového spôsobu indexácie pošty
  • nový jednoduchší sprievodca nastavením účtu, vrátane funkcie automatického vyhľadania nastavení poštových serverov
  • upravený panel nástrojov
  • prehliadanie správ na kartách podobne ako v internetovom prehliadači
  • pohľad Zoskupené priečinky, pomocou ktorého je možné zoskupiť rovnaké priečinky z rôznych účtov do jedného
  • zlepšená podpora pre IMAP
  • nový Správca hesiel známy z Firefoxu
  • nový Správca činností
  • vylepšený Správca doplnkov známy z Firefoxu
  • vylepšený Adresár kontaktov
  • upravené témy vzhľadu pre všetky platformy, oddelené témy pre Windows XP a Vista

a množstvo ďalších.

Úplný zoznam zmien nájdete v poznámkach k vydaniu.

V prípade, že nebudú nájdené žiadne vážnejšie chyby či nedostatky a teda nebude potrebné zostavenie RC2, bude táto verzia prehlásená za finálny Thunderbird 3.0. O jeho uvoľnení budeme včas informovať.

Aktualizácia 2.12.: kvôli úprave jedného z nastavení sprievodcu vytvorením nového účtu bola uvoľnená zostava RC2. Okrem tejto úpravy obsahuje opravy ďalších troch nájdených chýb. Viac v poznámkach k vydaniu.

Kde nájdem túto verziu?

Kompletné inštalačné programy sú dostupné vo 49 jazykových mutáciách vrátane slovenskej.

Verzia 3.0 RC2:

Upozornenie: Stále ide o testovaciu verziu, od ktorej Mozilla Messaging očakáva otestovanie nových funkcií širšou verejnosťou, aby tak mohli byť zachytené a opravené najčastejšie sa vyskytujúce chyby. Menej skúseným používateľom ho preto neodporúčame na bežné používanie.

8 komentárov k príspevku “Thunderbird 3 ide do finále: sprístupnená verzia RC1”

  1. miso1999 napísal:

    Outlook 2010 ho prevalcuje na plnej čiare.

  2. Matus napísal:

    Tiež skúšam Outlook 2010 a vyzera super, je nabitý rôznymi funkciami a viem ho využiť zatiaľ len na 30%. Thunderbird v našej firme používajú menej zdatný používatelia, ktorým jednoducho povedané stačí, takže sa teším až ho vylepšia, ale musím povedať, že Thunderbird má ešte pred sebou dlhú cestu, aby dobehol aj súčasný outlook 2007, aj keď má zopar zaujímavých nápadov.

  3. laci napísal:

    Ha, Outlook 2010 je cool nabity vecami ale taku zakladnu vec ako exportovanie dat ma z roku 2003 (nepodporuje tie nove Office XML formaty), a keby to aspon fungovalo spolahlivo! (nefunguje to rovnako ani v Outlook 2007) Minule som sa s prepacenym strasne odrbal, lebo som exportoval kontakty do Access formatu a az ked bolo neskoro som si vsimol ze niektore stlpce proste odingnotoval a prisiel som o data. Tomu hovorim soft za vsetky prachy. A hovorit ze Outlook 2007 je uplne stabilny je prinajmensom odvazne tvrdenie.

  4. tono napísal:

    Neviem, ci ste uz mali niekedy poskodeny .pst subor Outlooku a prisli ste o postu, kontakty atd. Strukturu dat pst Vam neobnovi nikto. Thunderbird si s tym poradi hocikedy, pritom problemy s importami a pod. niesu skoro ziadne. Ked raz nabehnete na system prace v Thunderbirde k Outlooku Vas uz nikto nedostane. Problemy s Outlookom riesim skoro denne, s Thunderbirdom len malokedy.

  5. Gabo42 napísal:

    Tak presne kvôli strate dat z poskodeneho pst suboru a nemoznosti archivovat vytriedene adresy som presiel pred rokmi na Thunderbird. Nie ze by som nemal vyhrady – vela veci by sa dalo zlepsit (mozno aj niektore su urobene len o nich neviem) ale som vcelku spokojny. Dufam ze v novej verzii sa bude dat jednoducho archivovat nepotrebne maily niekam bokom atd… A dufam ze uz bude aj plugin QuickText funkcny , lebo v bete nefungoval a to je teda u mna dost zasadna vec.

  6. abdera napísal:

    Mne dlhodobo chýba v lište priamy prístup “vložiť obrázok zo skenera” alebo súboru, stačilo by iba pre formát *.jpeg.

    Čo sa týka zálohy nastavení dát a adries mailov v Thunderbirde, tak doporučujem skomprimovať (*.rar,*.zip) v reálnom grafickom režime OS priečinok s dátami, ozn.ako Thunderbird, z aktívneho a primárneho hdd.

    napr.C:\Documents and Setting\user*\Aplication data\Thunderbird – niekde na médium ako zálohu.(CD/DVD-RW, externý hdd USB.2). Takto vytvorená záloha sa dá použiť po úplne novej inštalácii OS, či pri preinštalácii padnutého OS jej dekomprimovaním na pôvodné miesto, ale až po nainštalovaní poštového klienta, Thunderbird. Túto zálohu môže použiť aj ten, kto sa rozhodol používať ešte jeden náhradný OS (dual-boot) na svojom PC.

    Pri používaní dual-boot je vhodné situovať všetky maily z oboch OS do jedného spoločného priečinka ale na zvlášť vyčlenenú logickú partíciu hdd.(napr.Partition Magic).

  7. Minimiro napísal:

    Ak mi zase prestane fungovať hromada rozšírení, končím s Thunderbirdom. Prejdem na akýkoľvek Outlook, trebárs aj na Outlook Express.

  8. miso1999 napísal:

    Skús Windows live mail. Ked nie tak zadarmo stiahni Outlook 2010.

Komentáre sú uzavreté.