Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

Mozilla Firefox 3.6 beta (revision 3)

Firefox 3.6 beta Mozilla dnes sprístupnila novú beta verziu nadchádzajúcej generácie prehliadača Firefox, ktorá nesie označenie 3.6 beta (revision 3). Jedná sa o ďalšiu aktualizáciu nedávno vydanej verzie Firefox 3.6 beta, ktorá obsahuje ďalších viac ako 90 zmien a opráv. Medzi hlavné úpravy patrí uzamknutie priečinka components, do ktorého si niektoré aplikácie tretích strán bez vedomia používateľa pridávali svoj vlastný kód a často spôsobovali pád aplikácie, vypnutie náhľadov otvorených okien a kariet (Aero Peek) vo Windows 7, podpora pre asynchrónne vykonávanie skriptov a opravy niekoľkých chýb, vďaka ktorým dochádzalo k zlyhaniu aplikácie.

Viac informácii o tejto verzii nájdete v poznámkach k vydaniu verzie beta (revision 3). Vývojári nájdu kompletný zoznam nových funkcií a podporovaných štandardov na stránke Mozilla Developer Center.

Verzia beta revision 3 by mala byť poslednou testovacou zostavou Firefoxu 3.6, v posledných novembrových dňoch by sa mala už objaviť zostava RC1.

Pomôžte nám s testovaním

Keďže ide o poslednú testovaciu verziu, budeme radi, ak nám pomôžete otestovať nové funkcie z pohľadu lokalizácie do slovenčiny. Na stránkach nášho fóra na adrese fórum.mozilla.sk sme vytvorili samostatnú tému Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6, kde nájdete potrebné informácie. Po otestovaní prehliadača uvítame, ak nám výsledok zanecháte v spomínanej téme fóra. Vopred ďakujeme.

Kde nájdem túto verziu?

Kompletné inštalačné programy sú dostupné vo viac ako 60 jazykových mutáciách vrátane slovenskej. Prevziať si ich môžete na špecializovanej stránke na Mozilla.com alebo po kliknutí na nasledujúce odkazy:

Verzia 3.6 beta (revision 3):

6 komentárov k príspevku “Mozilla Firefox 3.6 beta (revision 3)”

  1. rzprx napísal:

    Vypnutie nahladov Aero Peek vo WIN 7 v 3.6b3 bol teda velmy zly napad. Da sa ta funkcia na 3.6b3 nejako aktivovat ci je to vypnute globalne?

  2. Vlado Valaštiak napísal:

    Predvolene to bolo deaktivované kvôli tomu, že Mozilla zatiaľ nebol spokojná s kvalitou implementácie. Aero Peek je ale možné opätovne zapnúť v about:config, voľba browser.taskbar.previews.enable na true.

  3. rzprx napísal:

    Dik za odpoved, hned som si to aj aktivoval.

  4. ondrej napísal:

    Dobrý deň. mam posledný update firefoxu (3.6 beta 3) a nefunguje mi na facebooku okienko na chatovanie. Občas to neukáže. Ale to mi tak nevadí. Vadí mi že priateľov mi napíše, že mam 17 online kontaktov, ale keď kliknem tak sa nič nestane alebo mi ukáže maximálne 2-3 online. A skúšal som to aj na internete exploreri a tam to funguje.
    ďakujem za odpoveď

  5. ondrej napísal:

    dakujem, vyriesil update na (3.6)revision 4

  6. Miro napísal:

    Dobrý deň, nedarí sa mi zmeniť farbu pozadia pri radio buttone. Mal by to robiť napr. príkaz:
    <input style=”color:blue; background-color:yellow;” name=”xxx” type=”radio” value=”1″> text

    Robím niečo zle? Firefox to ignoruje. Na Opere funguje, na MSIE zase nastaví farbu okolia buttonu.
    Vďaka.

Komentáre sú uzavreté.