Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

Mozilla uvoľnila testovací Firefox 3.6 beta 1

Firefox 3.6 beta 1 Mozilla dnes sprístupnila prvú verejnú beta verziu nadchádzajúcej generácie prehliadača Firefox, ktorá nesie označenie 3.6 beta 1. Firefox 3.6 bude založený je na novej verzii vykresľovacieho jarda Gecko 1.9.2 a obsahuje množstvo vylepšení pre webových vývojárov, vývojárov doplnkov a takisto používateľov. Od tejto verzie Mozilla očakáva otestovanie nových funkcií širšou verejnosťou, aby tak mohli byť zachytené a opravené najčastejšie sa vyskytujúce chyby. Preto pred spustením testovacej verzie odporúčame vytvoriť nový profil. Verzia nie je určená na používanie ako hlavný prehliadač.

Aké sú novinky, ktoré prinesie Firefox 3.6?

Nový Firefox prinesie funkcie a zmeny, ktoré nestihli byť zakomponované do Firefoxu 3.5, pričom vývojári sa zamerali aj na zvýšenie výkonu a odozvy aplikácie. Medzi novinky verzie beta 1 patrí:

  • podpora tém vzhľadu Personas – sú to jednoduché témy, ktoré sa inštalujú bez potreby reštartovania prehliadača a ktoré menia vzhľad panelov nástrojov
  • funkcia upozornenia používateľov na neaktuálne zásuvné moduly nainštalované v prehliadači
  • podpora prehrávania natívneho videa v režime Na celú obrazovku
  • podpora pre písma vo formáte WOFF
  • vylepšený výkon pri spracovaní JavaScriptu
  • zrýchlenie štartu prehliadača a odozvy jeho používateľského rozhrania
  • vylepšená podpora DOM, CSS a HTML5

Viac informácii o tejto verzii nájdete v poznámkach k vydaniu verzie beta 1. Vývojári nájdu kompletný zoznam nových funkcií a podporovaných štandardov na stránke Mozilla Developer Center.

Beta 1 je jedinou plánovanou testovacou verziou. Pred sprístupnením ostrej verzie nového Firefoxu 3.6 sa ešte dočkáme minimálne jedného zostavenia označeného ako kandidát na vydanie. Presný dátum jeho uvoľnenia ešte nebol stanovený.

Pomôžte nám s testovaním

Keďže ide o poslednú testovaciu verziu, budeme radi, ak nám pomôžete otestovať nové funkcie z pohľadu lokalizácie do slovenčiny. Na stránkach nášho fóra na adrese fórum.mozilla.sk sme vytvorili samostatnú tému Testovanie lokalizácie pre Firefox 3.6, kde nájdete potrebné informácie. Po otestovaní prehliadača uvítame, ak nám výsledok zanecháte v spomínanej téme fóra. Vopred ďakujeme.

Kde nájdem túto verziu?

Kompletné inštalačné programy sú dostupné v 50 jazykových mutáciách vrátane slovenskej. Prevziať si ich môžete na špecializovanej stránke na Mozilla.com alebo po kliknutí na nasledujúce odkazy:

Verzia 3.6 beta 1:

Komentáre sú uzavreté.