Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

Sprístupnený Firefox 3.5.1, dôrazne odporúčame aktualizovať

Firefox 3.5.1 Mozilla Corp. dnes sprístupnila mimoriadnu bezpečnostnú aktualizáciu svojho internetového prehliadača Firefox 3.5 na verziu 3.5.1. Nová verzia opravuje pred pár dňami objavený bezpečnostný problém v kóde kompilátora JavaScriptu, pomocou ktorého bolo možné návštevou škodlivej stránky spustiť na danom počítači ľubovoľný kód. Všetkým používateľom Firefoxu 3.5 preto odporúčame čo najskôr nainštalovať novú verziu 3.5.1, a to buď pomocou aktualizačného mechanizmu aplikácie alebo použitím inštalačného balíka. Chyba sa netýka používateľov predchádzajúcich verzií Firefoxu.

Pozn.: používateľom Firefoxu 3.5, ktorí si podľa odporúčaní pomocou voľby javascript.options.jit.content v about:config vypli kompiláciu JIT pripomíname, že po aktualizovaní na verziu 3.5.1 sa odporúča túto voľbu opäť prepnúť na predvolenú hodnotu, čím sa opätovne zapne niekoľkonásobne rýchlejšie spracovanie JavaScriptu a teda aj zobrazovanie webových stránok.

Okrem opravy tejto chyby obsahuje verzia 3.5.1 aj niekoľko vylepšení v oblasti stability programu a takisto opravu pomalého štartu programu, ktorý mohli zaregistrovať niektorí používatelia prehliadača v operačnom systéme Windows.

Podrobnosti o tejto aktualizácii sú dostupné aj v oficiálnych poznámkach k vydaniu.

Aktualizácia je už dostupná cez zabudovaný aktualizačný mechanizmus programu, kompletné inštalačné balíky si môžete prevziať ako vždy aj na našej stránke.

Verzia 3.5.1:

10 komentárov k príspevku “Sprístupnený Firefox 3.5.1, dôrazne odporúčame aktualizovať”

  1. MaofKO napísal:

    no som zvedavý na to zrýchlenie…pretože ja už som kvôli tomu prešiel na chrome ešte z verzie 3.0

  2. AL_WeRBaT_AL napísal:

    počujte, seká aj vám tento prehliadač? normálne mi na 5 sekúnd zmrzne a potom ide normálne ako predtým. skúšal som to aj u kamoša a ten má fakt vymakaný komp a jemu to robí tiež.

  3. MaofKO napísal:

    no raz za čas sa sekne, ale to fakt len výnimočne…a to tak na 2-3 sekundy.

  4. MaofKO napísal:

    ešte taký psotreh: na takých 5 sekúnd mi to mrzne, keď si dám zobraziť doplnky, ale to len občas

  5. MaofKO napísal:

    dnes som to len tak stopol…14 sekúnd sa mi spúšťa 🙁 a to som to vyčistil ccleanerom, tempcleanerom a mám 6 rozšírení

  6. Dusan napísal:

    stale je zablokovane prave tlacitko na miske. nereaguje vobec. ako to mam spravit aby to fungovalo?

  7. marcel napísal:

    No popravde od trojky to ide z rýchlosťou prehliadača dole vodou… a kvôli prehliadaču nejdem kupovať nový počítač. mám 2ghz procák 768 mb RAM a prehliadanie je také niekedy ako keby som bol na starej 486 a mal tam mozillu … proste v dvojke bola rýchlosť v pohode … a teraz ? mám otvorených viac kariet alebo stránku keď má kúsok väčšiu načítať tak je to nanič .. proste som u opery … ide omnoho rýchlejšie … aj stabilnejšie…

  8. Juro napísal:

    No náhodou ja si myslím že rýchlosť je úplne v pohode. Každý sa len sťažuje a pochvala len sem tam. Teraz to už ani to spúšťanie nieje také strašné vývojársky tým odviedol dobrú prácu.

  9. MaofKO napísal:

    väčšinou ide prehliadanie fakt rýchlo, ale občas je to strašné…..ale to by mi tak nevadilo…až na to, že sa mi spúšťa dobrých 10 sekúnd…už som kvôli tomu aj windows preinštaloval a toto je asi najlepší výsledok…mimochodom tiež mám 2ghz procák a 768mb ramku

  10. AL_WeRBaT_AL napísal:

    áno nevravím že je to pomalí prehliadač, klobúk dole pred rýchlosťou… ale to sekanie ma sere a dosť… mimochodom ja mám notebook acer 1,6 GHZ procák a 996MB ram

Komentáre sú uzavreté.