Aktuálne verzie
pre Windows

Kanály RSS

Články: RSS / Atom
Články Mozilla.cz: RSS
Komentáre: RSS / Atom
Fórum: Atom

SeaMonkey 2.0 alpha 3

SeaMonkey 2 Vývojári balíka aplikácií SeaMonkey sprístupnili tretiu ranú testovaciu verziu jeho nadchádzajúcej generácie – SeaMonkey 2.0 alpha 3, ktorá využíva rovnaké jadro ako pripravovaný Firefox 3.1 a Thunderbird 3.0. Oproti predchádzajúcej verzii alpha 2 pridáva niekoľko noviniek:

  • nový správca hesiel známy z Firefoxu
  • správca histórie prehliadania založený na databáze SQLite, čo umožňuje zvýšenie počtu záznam histórie bez ovplyvnenia výkonu aplikácie
  • panel s adresou používa na ponúkanie výsledkov rovnaký algoritmus ako Firefox 3, vďaka čomu ponúka relevantnejšie výsledky
  • plne prispôsobiteľné panely s nástrojmi, zatiaľ len v oknách prehliadača
  • systém na obnovu otvorených okien a kariet pri reštarte alebo páde aplikácie

a množstvo opráv a menších vylepšení.

Prehľad noviniek, ktoré priniesli predchádzajúce testovacia verzia, nájdete v článkoch o verziách alpha 1 a alpha 2, rozsiahly prehľad zmien v tejto generácii SeaMonkey nájdete na domovskej stránke projektu www.seamonkey-project.org.

V nasledujúcich verziách by sa mali objaviť novinky ako správca preberania súborov známy z Firefoxu, avšak s rozšíreným používateľským rozhraním, podpora prehliadania na kartách v e-mailovom klientovi, možnosť upravenia panelov nástrojov aj ostatných oknách aplikácie, podpora pre kalendárové rozšírenie Lightning, vylepšená podpora e-mailových protokolov a mnoho ďalších.

Upozornenie: ide o testovaciu verziu, ktorá obsahuje skryté aj známe chyby, preto sa neodporúča na ostré nasadenie. Pri jeho spustení odporúčame vytvoriť čistý profil (ako na to). Používatelia verzie 1.1.* si musia dať pozor na nové umiestnenie profilu vo verzii 2.0, pri prípadnom návrate na verziu 1.1.* je bude potrebné profil vrátiť na pôvodné miesto.

Kde nájdem verziu 2.0 alpha 3?

Kompletné inštalačné balíky sú zatiaľ dostupné len v angličtine, k dispozícii je však niekoľko experimentálnych jazykových balíkov, medzi ktorými nechýba ani slovenský. V tejto testovacej verzii ešte nebola implementovaná podpora pre plnú lokalizáciu používateľského rozhrania, preto sa niektoré súčasti zobrazujú v angličtine.

Slovenský jazykový balík:

  • XPI veľkosť: 1,1 MB
Verzia 2.0 alpha 3 (angličtina):

Najbližšia testovacia verzia označená ako beta 1 by mala prísť s kompletnou lokalizáciou vrátane plnohodnotných lokalizovaných inštalačných balíkov.

Komentáre sú uzavreté.